Strada Pescarilor e rașchetată fără rost deși e ca-n palmă! Asfaltările de campanie sunt risipă totală: se cheltuie 1.5 MILIOANE de euro pe 4 centimetri de asfalt. Garanție 2 ani!

strada pescarilor

Primăria Bistrița continuă asfaltările de suprafață și pe bugetul din 2020 va reabilita 50 de străzi de cartier. Operațiunea de reabilitare se realizează prin frezarea stratului de asfalt existent și turnarea unui strat nou, de 4 centimetri. Lucrările sunt garantate 2 ani!

Pentru această operațiune s-au alocat 6.5 milioane de lei +TVA.

Lucrările au fost împărțite pe mai multe loturi și licitațiile sunt în desfășurare. ARL Cluj a câștigat lotul 4 (lucrari estimate la 950.000 de lei) și a demarat lucrările în partea de jos a orașului, pe străzile: Călimani, Carpați și Înfrățirii – vor fi asfaltate în perioada 6 – 8 aprilie 2020, străzile Mărăști, Mărășești și Pescarilor – vor fi asfaltate în perioada 9 – 16 aprilie 2020;

Pe strada Pescarilor, asfaltul e țiplă dar Primăria a dat ordin de rașchetare!

O serie de cetățeni din zonă au sesizat faptul că pe strada Pescarilor se lucrează, deși covorul asfaltic e într-o stare bună și NU prezintă denivelări. Cu toate astea, reabilitarea a fost cuprinsă în caietul de sarcini și la această oră se lucrează intens.

Străzile ce se vor asfalta în 2020, până la data începerii campaniei electorale! 

  • Călimani, Carpați și Înfrățirii – vor fi asfaltate în perioada 6 – 8 aprilie 2020,
  • străzile Mărăști, Mărășești și Pescarilor – vor fi asfaltate în perioada 9 – 16 aprilie 2020;
  • Străzile Călimani, Carpați și Înfrățirii – în perioada 6 – 8 aprilie 2020;
  • Străzile Mărăști, Mărășești și Pescarilor – în perioada 9 – 16 aprilie 2020;
  • Străzile Lavandei și Mușcatei – în perioada 21 – 23 aprilie 2020;
  • Străzile Florilor și Mesteacănului – în perioada 24 – 28 aprilie 2020;
  • Străzile Ostașului și Bârgăului – în perioada 29 – 30 aprilie 2020;
  • Strada Poligonului – în perioada 4 – 7 mai 2020;
  • Strada Ion Vidu – în perioada 8 – 11 mai 2020;
  • Străzile Baba Novac și Țibleșului – în perioada 12 – 13 mai 2020;
  • Strada Strâmbă – în data de 14 mai 2020;
  • Strada Agronomului – în data de 15 mai 2020;
  • Strada C.R. Vivu (parțial între strada Bistricioarei și strada Vasile Conta) – în perioada 18 – 19 mai 2020;

Pentru  a păcăli electoratul, propaganda PSD folosește o listă luuungă, cu 50 de străzi, însă unele străzi sunt mai degrabă alei de cartier.

DEZAVANTAJE ale cârpelilor de campanie:

– NU se intervine asupra fundației drumului, ci au loc doar intervenții asupra covorului asfaltic, turnat pe o infrastructură veche cu denivelări și infiltrații.


– NU sunt lucrări de durată.


– covorul asfaltic prezintă denivelări la scurtă vreme de la turnare.


– scurgerea apelor pluviale se realizează cu dificultate, dacă drumul se înalță. Această problemă a apărut la toate asfaltările din bordură-n bordură. (pe str. Industriei și la parcările de reședință).


– programul de reparații străzi – 6.5 MILIOANE de lei bani alocați din buget ce vor fi o pierdere la buget și o încercare puerilă de a mulțumi electoratul.

Doar 2 ani garanție pe cei 4 centimetri de asfalt! Costul investiției: 1.5 MILIOANE de euro din bugetul local!

În ceea ce privește reabilitarea din bordură-n bordură a celor 50 de străzi, investiția se ridică la 6,4 milioane de lei + TVA , circa 1,5 milioane de euro și se realizeazp cu bani din bugetul local al municipiului Bistrița.

Viceprimarul Niculae riscă enorm încercând să-și asume aceste investiții ce se realizeză în an electoral, investiții considerate ca fiind inutile, din prisma duratei de viață a covorului asfaltic (2 ani garanție pentru cei 4 centimetri de asfalt, fără intervenții la fundația drumului).

2 comments

  1. praf in ochi… strazi cu lungime de 200 metri sau nici macar(ex: marasti,marasesti,pescarilor)… nimic notabil

  2. Balan Marius -Horea

    Tara fara stapan (ca lumea ) si stana fara caini. Institutii de-a moca care stau si putrezesc pe bani grei. Toate trebuie desfintate , pe rand si ocupate cu specialisti MILITARI batar un an de zile. Exact ca spitalul de la Suceava. Dupa care concurs jurizat tot de Armata dar cu super specialisti consacrati. Examenele transmise in direct cu prezenta presei si televiziunilor .