FOTO: Peste 400 de participanți, la cea de-a XII-a ediție a Zilelor Medicale Bistrițene

Timp de patru zile, în perioada 19 – 22 aprilie, la Bistrița se desfășoară cea de-a XII-a ediție a conferinței județene ”Zilele Medicale Bistrițene”, eveniment organizat de Colegiul Medicilor Bistrița-Năsăud.

Conferința județeană ‘Zilele Medicale Bistrițene’ și-a câștigat de-a lungul anilor un binemeritat loc de onoare în programul manifestărilor științifice regionale, zonale. În același timp, această manifestare a devenit un fel de manifestare de suflet, a noastră, a medicilor bistrițeni. (…) Conferința județeană se va desfășura pe parcursul a patru zile, de astăzi și până sâmbătă inclusiv. În aceste patru zile, vom fi onorați de prezența la Bistrița a unor lectori, cadre universitare de prestigiu de la Universitatea de Medicină și Farmacie ‘Iuliu Hațieganu’ din Cluj-Napoca, de la Universitatea de Medicină, Științe și Tehnologice ‘George Emil Palade’ din Târgu Mureș, dar vom avea și colegi care și-au luat inima în dinți și s-au implicat activ în organizarea acestei manifestări. Așa cum v-am obișnuit deja, programul este unul vast, gândit împreună cu medicii de familie și cu medicii din Spitalul Județean de Urgență Bistrița, care va cuprinde un număr mare de specialități medicale, chirurgicale, cu noutăți privind metode de diagnostic și tratament, (…) dar vor exista și mesaje clare, mesaje de luat acasă. Ne dorim să oferim o manifestare cu un bogat conținut științific care să vă folosească, să vă îmbunătățească cunoștințele și să vă ajute în activitatea de zi cu zi și în relația cu pacienții dumneavoastră, indiferent dacă este vorba despre cabinetul medicului de familie, despre ambulatoriul de specialitate sau de spital”, a spus dr. Dănuț Cocoi, președintele Colegiului Medicilor Bistrița-Năsăud, în deschiderea conferinței.

Sursa citată a adăugat: ”Formatul conferinței oferă oportunitatea de a cunoaște tainele unei examinări sau de a îmbunătăți tainele examinării care devine, spun eu, de nelipsit de la cabinete medicale, până la cea mai dotată clinică și anume ecografia. Veți avea posibilitatea de a interacționa cu specialiștii și chiar de a examina voi, prin intermediul unor sesiuni hands-on. Nu putem să uităm că suntem în fața unor provocări noi, provocări care sunt din ce în mai diversificate, mai îngrijorătoare. În acest sens, vom avea și probleme legate de Colegiul Medicilor”.

Potrivit organizatorilor, pe parcursul celor patru zile, la manifestarea științifică vor participa peste 400 de cadre medicale.

”Și de data aceasta ai dovedit spirit de profesie, interes pentru manifestarea științifică, pentru că din cei 416 medici înscriși în Colegiul Medicilor Bistrița-Năsăud și care activează în cele trei eșaloane de asistență medicală s-au înscris la această manifestare puțin peste 400. Acest lucru este îmbucurător și este o recompensă pentru organizatori și pentru lectorii care participa la eveniment, fie cu prezență fizică, fie prin intermediul mijloacelor online”, a completat dr. Dănuț Cocoi.

La deschiderea oficială a conferinței județene ”Zilele Medicale Bistrițene” a transmis un mesaj și președintele Colegiului Medicilor Stomatologi Bistrița-Năsăud, dr. Marius Pop. ”Mă bucur să pot participa în fiecare an la acest eveniment special și să pot mulțumi în numele stomatologilor din județul nostru domnului doctor Dănuț Cocoi pentru invitație. Relațiile dintre Colegiul Medicilor Stomatologi și Colegiul Medicilor sunt foarte bune, excelente aș putea spune. (…) De asemenea, doresc să mulțumesc managerului Spitalului Județean de Urgență Bistrița, Gabriela Lazany, pentru faptul că în sfârșit două dintre dorințele mele și ale medicilor stomatologi s-au îndeplinit de scurt timp și anume urgența non-stop la spital pentru stomatologie și angajarea unui medic specialist oro-maxilo-facial la Secția ORL pentru care mă bucur foarte mult. Sunt cazuri grave care în loc să fie trimise la Cluj sau la Mureș, acum se pot rezolva aici. Mai am un singur dor, acela că la Beclean nu există cabinet stomatologic școlar. Este regretabil pentru că de ani de zile cerem acest lucru. La Bistrița există, la fel și la Năsăud și Sângeorz-Băi, chiar și la Prundu Bârgăului și la Lechința. La Beclean încă nu, dar sperăm că în viitorul apropiat și acolo se va putea înființa un astfel de cabinet între 3 și 18 ani”, a spus dr. Marius Pop.

Totodată, directorul medical al Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, dr. Gabriela Deak, a felicitat organizatorii pentru continuitatea acestui eveniment și a vorbit și a menționat că este foarte bucuroasă că investițiile realizate în sistemul de sănătate au efecte pozitive.

Sunt foarte bucuroasă că în sistemul sanitar de la nivelul județului Bistrița-Năsăud se întâmplă lucruri frumoase și că sistemul de sănătate reprezintă o prioritate zero. Sunt încrezătoare că lucrurile vor merge tot mai bine pe parcursul dezvoltării și, după cum știm cu toții, proiectele și investițiile în sănătate, atât la nivelul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bistrița, cât și la nivelul altor unități sanitare, au efecte pozitive și atrag colaboratori de mare valoare și medici care pot să vină să profeseze la ei acasă și să desfășoare un act medical de calitate, în condiții foarte, foarte bune”, a spus dr. Gabriela Deak.

În deschiderea conferinței județene au mai luat cuvântul și reprezentanți ai spitalelor din orașele Năsăud și Beclean, ai medicilor de familie din județ și ai Direcției de Sănătate Publică Bistrița-Năsăud, care au felicitat organizatorii pentru acest eveniment.

Conferința județeană ”Zilele Medicale Bistrițene” se află la cea de-a XII-a ediție. În organizarea acestei manifestări, Colegiul Medicilor Bistrița-Năsăud i-a avut ca parteneri pe EduSon Medical și Spitalul Clinic Județean de Urgență Bistrița.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *