Directorul Aquabis, Ion Șandru: ”Din decembrie sau ianuarie 2022, preţul apei ar putea creşte cu două-trei procente”

Directorul general al Aquabis, Ion Şandru, a anunţat că, pe fondul creșterii prețurilor la energia electrică, carburant și gaze naturale, și prețul apei potabile ar putea fi majorat de la finalul acestui an sau începutul anului viitor.

”Acum suntem în analiză, în sensul că aşteptăm primele facturi la energie electrică. Contractele le avem deja încheiate pentru energia electrică, preţul a crescut de la 217 lei/MWh la 588 lei. Acesta e contractul până la sfârşitul anului, nu ştiu ce va fi la licitaţia din decembrie. Cred că va fi mai mare prețul. E clar că cea mai mare cheltuială pentru noi este energia electrică, am trecut de 2 milioane lei/lună”, a explicat Ion Șandru într-o conferință de presă.

Acesta a adăugat că luna viitoare va fi efectuată o nouă analiză cost/beneficiu și că aceasta va ține cont de toate cheltuielile care au apărut în plus la energie electrică, la carburant și gaze naturale.

Întrebat cu cât ar putea crește prețul apei, Ion Șandru a răspuns: ”preţul ar putea creşte cu 2-3 procente ca să acopere cheltuielile la energie, gaz, carburant, eventual din decembrie sau ianuarie. Dacă vor fi gata toate avizele luna viitoare, e posibil să avem această creștere din decembrie. Dacă nu vor fi gata, atunci din ianuarie 2022”.

Potrivit informațiilor postate pe pagina de internet a companiei, tarifele percepute în prezent la nivelul județului Bistrița-Năsăud sunt următoarele: 

One comment

  1. Directorul ar trebuii mai intai sa comunice in plic si cantitatea de apa meteorica, sau cel putin sa afiseze pe site cantitatea comunicata de anm (cluj napoca), la fel cum fac toate celrlalte societati de apa din tara. La bistrita apa meteorica s-a terminat in februarie 2018, dar de platit se plateste in continuare. Ar merge o plangere pentru ca platim ceva ce nu suntem informati. Se cer bani, asa, ca de ce sa nu ceara?